TE KOOP

Vismarkt 21 Tessenderlo
Tessenderlo CUBIQ
Eksel Olivia
Heusden-Eversel De Cabien
 
 
 

Bouwbegeleiding

Begeleiding

Bij bouwbegeleiding gaat het om begeleiding van bouwprojecten in de breedste zin van het woord, van idee tot realisatie.

Wanneer iemand weinig of geen ervaring heeft met aannemers of verbouwen is het aan te bevelen om bouwbegeleiding uit te besteden. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen weinig tijd of zijn niet in de gelegenheid om een ingewikkeld bouwproces te bewaken. Vooral voor de wat uitgebreidere bouwwerken is naast tijd ook kennis van het bouwproces noodzakelijk.

Uiteraard zijn aan bouwbegeleiding ook kosten verbonden. Echter in de praktijk blijkt steeds dat deze niet opwegen tegen de meerkosten die ontstaan door ondeskundigheid van de opdrachtgever of aannemer in het bouwproces.

Advies

Als wij voor u de bouwbegeleiding gaan verzorgen, zorgen wij in eerste instantie voor een goed advies. Door onze ervaring zien wij vaak eerder waar eventuele problemen kunnen ontstaan. Beter goed geadviseerd en probleemloos bouwen dan geen advies en later veel problemen. U bepaalt waar Progress U bij begeleidt!

Ontwerp

Wij kunnen zelf het ontwerp verzorgen dat nodig is voor een vergunningaanvraag. Hierdoor werken wij snel en doelgericht samen met verschillende architectenbureau's. Wij kunnen zelf het ontwerp verzorgen!

Vergunning

De aanvraag van een vergunning is vaak lastiger dan men denkt. Elke gemeente heeft zich te houden aan de regels die zijn opgesteld door de overheid. Het is echter zo dat per gemeente anders gekeken word naar een aanvraag en de regels in kleine mate verschillen. Wij zijn bekend bij diverse gemeentes en dat werkt weer in het voordeel van onze klanten.

Bestek

Vaak is een bestek erg handig bij de grotere verbouwingen. Met een bestek schep je duidelijkheid bij een aannemer en zal er altijd een duidelijk prijsvergelijk gemaakt kunnen worden. Dat komt doordat elk werk helder omschreven wordt en een aannemer niet kan afwijken van wat wij vragen.

Onderhandeling

Als alle prijzen geleverd zijn door de aannemers is het zaak de offertes goed te bestuderen. Vervolgens proberen wij voor onze klanten middels onderhandeling een scherpe prijs te realiseren. Het onderhandelen van de prijzen kan een goede besparing opleveren. Niet altijd zal er een besparing gerealiseerd kunnen worden. Soms schrijft een aannemer zo scherp in dat er geen ruimte is voor onderhandeling. Een aannemer zal dan breakeven willen draaien.

Uitbesteding

Als blijkt dat beide partijen het eens zijn over de prijs, de geleverde diensten en de geleverde materialen gaan we over tot uitbesteding. Er wordt een aannemersovereenkomst getekend door de aannemer en onze klant. Deze aannemersovereenkomst wordt geleverd door PROGRESS.

Inspectie

Tijdens het werk zal er door ons op regelmatige basis een inspectie uitgevoerd worden. Beter te veel op een werk verschijnen en er voor zorgen dat het werk soepel verloopt dan te weinig of geen controle en achteraf met veel problemen opgezadeld worden.

Meer - en minder werk

Waar op voorhand op gelet moet worden is het meer- en minder werk. Steeds vaker zijn particulieren de dupe van veel te hoge rekeningen. Er is een prijs afgesproken maar tijdens de bouw komen er veel 쥩ne䩮getjes bij. De rekening loopt onnodig hoog op en men is uiteindelijk ongelukkig met de aannemer en het budget is ruim overschreden. Wij doen er dan ook alles aan om het meerwerk tot een minimaal te beperken. Zonder meerwerk geen verbouwing zeggen wij vaak. Wij zorgen er voor dat u niet te veel aan meerwerk betaalt.

Oplevering

Aan het eind van de rit zal er een oplevering plaatsvinden. Voorafgegaan door een vooroplevering. Tijdens deze oplevering zal elk puntje dat niet conform de eisen gemaakt is opgeschreven worden. De aannemer wordt verzocht deze punten te herstellen binnen een redelijk termijn. Tijdens de eindoplevering moeten alle punten zijn hersteld.

Nazorg

Mocht er binnen 3 maanden een probleem ontstaan dan zullen wij er voor zorgen dat de aannemer dit probleem oplost. Wij onderhouden gedurende deze periode alle contacten met de aannemer.